Moti në Laç

Moti në Laç mundësohet nga weather.al

Laçi

Laçi është një qytet në Shqipëri, bën pjesë në dhe është qendra e rrethit të Kurbinit.

Dikur quhej Sebaste, pasi shtrihej në kodrën përballë kishës së Shna Ndout, ku sot ndodhen rrënojat e kalasë së Sebastës. Laç figuron si mbiemër i Mikel Laçit dhe dy djemve të tij, Filipit dhe Gjergjit që u larguan në Urbino të Italisë, paraardhësit e Papa Klementit XI.

Moti në Laç mundësohet nga weather.al

Moti në Laç